Accommodatie

Onbekend

Wat is een slecht begin als je met tien man terugkomt naar 2-2?
Het ‘Kampong-gevoel’ kwam even terug, maar helaas was het Pancratius dat aan het langste eind trok.

Het was de thuisploeg die vol aan de bak ging. Snel en constant in beweging zorgde Pancratius er voor dat SCH’44 zich liet inzakken en de ruimtes klein bleven. Zodra Pancratius op de helft van SCH’44 kwam, werd er meteen kort gedekt en druk op de bal gezet. Dit weerhield niet dat Pancratius in de zesde minuut een enorme kans kreeg. Een prachtig schot vanaf 25 meter spatte, gelukkig voor SCH’44, op de lat uiteen.

Na een kwartier kreeg Pancratius haar verdiende voorsprong. Een vrije trap werd onhoudbaar de rechterhoek ingekruld. Niet veel later bracht Pancratious de voorsprong naar 2-0. Een ingooi viel op een vreemde manier tussen een aantal spelers. Met een slimme kapbeweging wist Bobby Bobsma zich te ontdoen van Ivo Roest waarna hij beheerst binnen schoot.

SCH’44 was wakker geschut en zocht de aanval op. Een vrije trap in de 27e minuut van Joey van Bemmel werd weggeslagen door een verdediger van Pancratius. Officieel is dit rood maar de zeer vergevende scheidsrechter Jensch gaf slechts geel. Maar wel een strafschop, dat dan weer wel. Van Bemmel, zelfverzekerd zoals altijd, schoot deze hard en onhoudbaar de 2-1 in en bracht SCH’44 terug in de wedstrijd.

Na een half uur spelen werd de aan de rechterflank doorgebroken Kristiaan van Vliet snoeihard onderuit gehaald. Een terechte vrije trap en de vergevende heer Jensch gaf slechts geel tot woede van de vele meegereisde supporters uit Harmelen.

Nog geen 5 minuten later zette Pancratius aan de rechterkant een aanval op. Nog op de helft van Pancratius tikte Frank Donkervoort in een duel de hak aan waardoor de speler van Pancratius viel. Geel dacht iedereen, maar dit keer was dhr. Jensch niet zo vergevingsgezind. Drie keer is scheepsrecht moet hij gedacht hebben en gaf de meest vriendelijke, nooit iemand kwaaddoende en rustigste speler van SCH’44 direct rood.

Wellicht had SCH’44 dit zetje nodig want ze gingen beter spelen en na de rust was het Mitch Maas die SCH’44 op gelijke hoogte bracht. Het ‘Kampong gevoel’ borrelde weer op maar een kwartier voor het eindsignaal stuurde Jean Pierre Kerkeboom de beste man van het veld, Bobby Bosma, weg die Pancratius de overwinning bezorgde.

Een slecht begin, 3-2 verlies, maar ach de tweede helft van de competitie is net begonnen. Volgende week knallen tegen Weesp. Als Harmelenees (Hagenees wonend in Harmelen) heb ik het niet zo met dat Amsterdamse. Bij verlies stop ik met schrijven of SCH’44 moet echt met keiharde munten over de balk komen ;-)

Een google naar dhr. Jensch (inderdaad Amsterdam) legt alle puzzelstukjes weer op zijn plaats.

Groetjes, maak er wat moois van en zie jullie volgende week op sportpark Bijleveld.