Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

OPROEP - Kennismaken met voetbal en de SCH'44 Talentjes Eredvisie

23 januari 2020 20:00


Wat is er leuker dan al op jonge leeftijd sport en spel te beoefenen met eigen leeftijdsgenootjes?

Iedere zaterdagochtend organiseert SCH’44 een gezellige voetbalochtend voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. Een ideaal moment voor u om te zien of de voetbalsport iets is voor uw kind. Van 8u45 tot 10u00 is uw zoon of dochter van harte welkom om deel te nemen aan de SCH’44 Talentjes Eredivisie. Tijdens deze sportieve ochtend worden in diverse spelvormen training aangeboden en worden er wedstrijden gespeeld.

Wilt u uw zoon of dochter een keer vrijblijvend mee laten trainen, neem dan contact op met coördinator Wubbe Gelling (talentjes@sch44.nl).

Bij SCH’44 melden zich in toenemende mate ook kinderen die jonger zijn dan 7 jaar. Deze jongste spelertjes noemen we de TALENTJES. Er zijn maximaal 60 talentjes in de die leeftijd van 4 tot en met 7 jaar die wij graag een goede voetbalopleiding bieden. Door in kleine teams en op kleine veldjes te spelen komen de jongste spelers veel aan de bal en is het spel voor hen overzichtelijk. Daarnaast bieden we hen trainingen aan die zijn afgestemd op het spelenderwijs kennismaken met de sport voetbal. Hierbij wordt rekening uiteraard rekening gehouden met het niveau van de individuele speler. 


'In een plezierige en ontspannen omgeving en sfeer willen we deze nieuwe talenten kennis laten maken met het voetbalspel.'

Binnen de Eredivisie wordt onderscheidt gemaakt tussen spelers met de leeftijd 6- en 6+, op basis van het kalenderjaar waarin de speler geboren is. Hierbij confomeert SCH zich aan de door de KNVB gestelde leeftijdscategoriën. Beide leeftijdscategoriën spelen een eigen competitie, onder voorwaarde dat er voldoende talentjes zijn om hier goede invulling aan te kunnen geven.

De Eredivisie is een competitie waarin de Talentjes in kleine teams wekelijks drie wedstrijdjes spelen. De wedstrijden worden gespeeld op kleine velden met kleine doeltjes en zonder keepers. Het is een spel waarbij de jonge voetballers veel aan de bal komen en zich voetbaltechnisch snel ontwikkelen.

De jongste groep start elke zaterdag met de competitie, de oudste groep start met een aantal leuke technische oefeningen waarbij ieder talent zoveel mogelijk aan de bal is en zich in zijn/haar eigen tempo kan ontwikkelen.

AANMELDEN
U kunt uw kind aanmelden voor 3 proeflessen via coördinator Wubbe Gelling (talentjes@sch44.nl).
Geef in uw mail alstublieft naam en geboortedatum van uw kind op. Na aanmelding ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestigingsmail met daarin alle aanvullende informatie. Tevens ontvangt u de wekelijkse nieuwsbrief Babbels.  

Na aanmelding kan uw kind, tenzij anders met u overlegd, direct met de training meedoen. U kunt zich op de zaterdagochtend vanaf 8u30 op het veld melden bij de coördinator of één van de aanwezige trainers. Uiteraard doen we onze uiterste best om een nieuw Talentje zich direct thuis te laten voelen in de groep, dus we geven hem/haar en uiteraard u als ouder graag alle uitleg en aandacht om een fijne start te garanderen.  

Omdat we bij de start het niveau van een nieuw Talentje nog niet kunnen inschatten kan het enige weken duren tot hij of zij definitief in een team wordt ingedeeld. We raden aan om uw kind in ieder geval 3 keer mee te laten trainen om te oordelen of hij/zij het echt leuk vindt. Daarna maakt u uw kind lid (http://www.sch44.nl/604/lid-worden/) of besluit u er van af te zien. 

Wat heeft mijn kind nodig?

  • Voetbalschoentjes
  • Scheenbeschermers (verplicht)
  • T-shirt of sweater (tijdens de Eredivisie dagen ontvangt ieder talentje een teamshirt)
  • Joggingpak of trainingsbroekt-shirt of sweater
  • In de herfst- en wintermaanden is het handig om een regenjack mee te nemen.

Waar en wanneer?

Iedere zaterdag van 8.45 uur tot 10.00 uur.  We spelen op het trainingsveld, loop langs de kantine, kleedkamers en het hoofdveld naar achteren.


Kan ik helpen? 

Helpende ouders zijn een voorwaarde om de Talentjes aan de gang te houden. Graag vragen we uw hulp als spelleider of trainer.
Kijk voor verdere informatie op de pagina voor het Talentjes begeleidingsteam. 

Meer informatie vindt u hier: https://www.sch44.nl/1503/aanmelden-en-informatie/

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!