Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Babbels 2021/2022-01: We gaan weer van start!

25 augustus 2021 17:00


Het nieuwe voetbalseizoen is aangebroken! De eerste stappen op de Harmelense grasvelden zijn weer gezet, diverse teams zijn weer gestart met de trainingen, de bal rolt weer op ons mooie sportpark. Normaliter starten de Talentjes op de zaterdag na de Septembermarkt. Maar, omdat de Septembermarkt helaas niet doorgaat hebben we besloten om eerder te starten. Zaterdag 4 September om 8u40 hopen we jullie allemaal weer te mogen ontvangen voor een heerlijk voetbalochtendje.

Ik heb er weer enorm veel zin in, jullie ook?

Aan het eind van het afgelopen seizoen hebben we afscheid genomen van 12 Talentjes (geboortejaar 2014) en spelbegeleider Roderik. Zij zijn over gegaan naar de JO8. We wensen hen uiteraard veel succes, zij gaan dit seizoen voor het eerst in een echte competitie voetballen tegen andere clubs uit de regio. Spannend hoor!

 

Aan het eind van het afgelopen voetbalseizoen hebben we een Oranje Festival georganiseerd. Het was een prachtige belevenis, alleen maar enthousiaste gezichten en het mag duidelijk zijn dat we met zijn allen een succesvolle ochtend hebben beleefd. Als organisatie hadden we niet durven dromen dat we zoveel kinderen een leuke voetbalochtend mochten bezorgen. En dat succes werd ook nog eens extra opgeleukt doordat er maar liefst 10 nieuwe Talentjes zich hebben aangemeld voor proeflessen.

Ge-wel-dig!

Namens SCH’44 wensen we alle aspirant Talentjes en jullie ouders natuurlijk van harte welkom en we hopen dat jullie een leuke, leerzame en vooral sportieve tijd bij onze prachtige voetbalclub mogen meemaken.

 

Het aankomende voetbalseizoen starten we dus met een haast even grote groep als dat we vorig seizoen mee geëindigd zijn. In onderstaande neem ik jullie graag mee in het plan voor het komend seizoen, opgesomd per rubriek. Lees het alsjeblieft goed door, er zijn een paar wijzigingen ten opzichte van het vorige seizoen.

 

Start seizoen

Zaterdag 4 September 2021 – van 8u45 tot 10u00

Graag 8u40 aanwezig zijn, zodat we om 8u45 kunnen starten.

! Nieuwe Talentjes wil ik graag uitnodigen om 8u30. Zo kunnen we kennismaken met jullie en jullie ouders, vertel ik wat we allemaal gaan doen en ontmoeten jullie het begeleidingsteam.

 

Zaterdagochtend – Talentjes Eredivisie

Start iedere zaterdag om 8u45. Graag wil ik jullie verzoeken om 8u40 aanwezig te zijn. Zodoende kunnen we gezamenlijk starten en naar het trainingsveld lopen.

We verzamelen ons in de voetbalkooi/minicourt en lopen gezamenlijk richting het trainingsveld. Deze bevindt zich naast het hoofdveld, achter de tribune.

 

Dit seizoen starten we met 2 leeftijdsgroepen, 2015 groep en 2016/2017 groep. Mocht de jongste groep gedurende het seizoen flink groeien dan kan het zijn dat we die groep opsplitsen.

 

Beide leeftijdsgroepen voetballen op het trainingsveld, dus ook de jongste groep traint daar. Dat zal even wennen zijn ten opzichte van het vorige seizoen, de minicourt was ideaal afgebakend, maar omdat de groep nu dermate groot is passen we niet meer.

 

In principe voetballen we iedere zaterdagochtend, ook als het regent of de temperatuur rond het vriespunt is. We adviseren jullie uiteraard graag om qua kleding hier rekening mee te houden.

 

Het begeleidingsteam op zaterdag bestaat uit: Chiel Gresnigt, Steven van Dam (vader Brody), Cok van Ooijen (vader Thobin), Richard de Groot (vader Milan), Nick van ’t Hoog (vader Levi) en Kees de Groot (vader Thieme). Ik ben als coördinator aanwezig en spring waar nodig bij. Daarnaast zal mijn zoon Berke ook helpen, indien nodig.

 

De zaterdagen in September zijn bedoeld om een beeld te krijgen van ieder Talentje. Vanaf Oktober gaan we met de Talentjes een interne voetbalcompetitie spelen. Hierbij worden wekelijks 3 wedstrijdjes gevoetbald waarbij de Talentjes worden onderverdeeld in teams uit de Nederlandse Eredivisie. De Talentjes ontvangen bij de indeling een teamshirt die ze tijdens de wedstrijden aan houden. Na de 3 wedstrijden leveren zij het shirt weer in.

Ieder Talentje scoort punten zodat een individuele ranglijst ontstaat. De samenstelling van de teams wisselt wekelijks. Hierdoor maakt iedereen evenveel kans om de top van de ranglijst te bereiken. Aan het eind van de eerste seizoenshelft houden we een finaledag. Tijdens deze dag delen we medailles uit aan alle deelnemers en ontvangen de 3 of 4 Talentjes die aan de top van de ranglijst staan een ‘gouden’ medaille.

Overigens, ook de zaterdag waarop we de Talentjes Eredivisie starten willen we er een mooi feestje van maken. Met muziek en een erehaag van ouders voor alle deelnemende Talentjes.

 

Helpen bij het trainen / spel begeleiden

We doen graag een oproep aan jullie als ouders om een bijdrage te leveren op de zaterdagochtenden. Dit kan in de vorm van spelleider (begeleiden van wedstrijdjes) of in de vorm van trainer (begeleiden van oefenvormen).

Nu vinden papa's en mama's dit ook wel eens eng, want 'ik ben niet zo voetbalvaardig'. Laat dit alsjeblieft geen belemmering zijn. Met alle plezier begeleiden en trainen we ook jullie in het trainings-/begeleidersvak. Hoe leuk is het om straks het voetbalspel te leren van papa en/of mama? Mochten papa's en mama's willen helpen, mail me of spreek me gerust aan. Ik leg jullie graag uit hoe één en ander in zijn werk gaat. Enige vereiste is een goede dosis energie en enthousiasme om er, weer of geen weer, een mooi spektakel van te maken.

 

Corona-maatregelen

Gelukkig niet meer zo strict als het overgrote gedeelte van het vorig voetbalseizoen, maar nog helaas nog steeds nodig:

Alle ouders, verzorgers en kinderen die niet meevoetballen, m.u.v. het begeleidingsteam, blijven langs de zijlijn en betreden het trainingsveld NIET. Houdt hierbij de welbekende 1,5 meter regel aan. Het trainingsveld is niet voorzien van een omheining waardoor we hier lastig controle op kunnen houden. Ik zal u hierop aanspreken mocht dit toch per ongeluk even aan de aandacht ontschieten. We willen uiteraard alle Talentjes een veilige voetbalomgeving garanderen. Als begeleidingsteam zullen we er alles aan doen om ieder Talentje zich veilig te laten voelen. Graag jullie begrip hiervoor.

 

Woensdagavond training

Per woensdag 8 September trainen we van 17u30 tot 18u45 op veld 2 rechts. Dit is het kunstgrasveld direct achter het clubgebouw. Deze training is voor de Talentjes met 2015 als geboortejaar. Tijdens deze trainingen besteden we veel aandacht aan partijspelen, maar ook diverse basisvaardigheden komen tijdens de oefeningen aan bod. Hiermee bereiden we hen voor op de overstap naar de JO8.

De trainingen worden verzorgd door Cok van Ooijen en mij.

Vacature: Omdat de 2015 groep al uit meer dan 20 Talentjes bestaat en we graag veel aandacht besteden aan ieder Talentje kunnen Cok en ik alle hulp gebruiken. Mocht je op woensdagavond tijd en zin hebben om ons te helpen, hoor ik het graag.

 

Dat was weer een hele bulk aan informatie. Ik hoop dat het allemaal helder is. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen of op- of aanmerkingen, bel, mail of app gerust.

 

Ik hoop dat we er dit seizoen met elkaar weer een prachtig seizoen van gaan maken!!!

 

Graag tot zaterdag 4 September!

 

Sportieve groeten,

 

Robin

 

AGENDA

- 4 september  – Vrije training en oefen wedstrijdjes (8:45 - 10:00)

- 11 september  – Vrije training en oefen wedstrijdjes (8:45 - 10:00) 

- 18 september  – Vrije training en oefen wedstrijdjes (8:45 - 10:00) 

- 25 September – Vrije training en oefen wedstrijdjes (8:45 - 10:00) 

- 2 Oktober - Start competitie ‘Talentjes Eredivisie’

- Rest volgt

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!