Datum

19 september 2020 9:00

Accommodatie

Onbekend

Na 3 bekerwedstrijden was vandaag de aftrap van de competitie. De eerste wedstrijd was thuis tegen Delta Sport uit Houten. Helaas konden we niet met het complete team starten want Menno en Ids waren  geblesseerd. Tijdens de voorbespreking was het nog even afspraken maken hoe we gingen spelen en waar we op moesten letten. En toen lekker het veld op. Het weer was heerlijk zomers en omdat het nog vroeg was hing de dauw nog boven het veld. Kortom een heerlijk voetbal weertje. Vooraf aan de aftrap was het even een keer slikken voor onze jongens. 5 jongens uit het team van de tegenstander waren namelijk al net zo goot als de coach. Na de aftrap werd al snel duidelijk dat ook de fysieke kracht van die grote jongens te sterk was voor onze jongens. We deden wat we konden, maar zelfs Lucas werd er tijdens de spint uitgelopen. In het begin hadden we dan ook niets in te brengen en werden we overlopen. De tegenstander kon 3x dwars door het midden op Jelle afstormen en scoren. Dat was even een tegenvaller. Na een paar omzettingen in het team kwam er wat meer balans en konden we steeds meer op de helft van de tegenstander voetballen. We kregen een paar kleine kansjes, maar dat laatste tikkie om iemand in scoringspositie te zetten was steeds niet goed.  Wat wel goed was om te zien, was dat iedereen er keihard voor knokte. De verdediging had zijn handenvol om de snelle counters te stoppen en de middenvelders moesten veel loopwerk verrichten om steeds maar weer naar voren en weer terug te lopen. Vlak voor rust maakte Delta er ook nog 0-4 van. We gingen verslagen de rust in. Je zag bij veel spelers de teleurstelling in hun lichaamshouding. Ondanks dat het niet ging zoals we verwacht hadden, moesten we elkaar positief blijven coachen. We moesten tenslotte nog een helft spelen. Gelukkig was iedereen het daar over eens en gingen de koppies weer omhoog. De mouwen werden opgestroopt en met nieuwe moed begonnen we aan de tweede helft.  Na de rust zag je dat het team met meer spirit voetbalde. Duels werden gewonnen en het lukte Roel ineens om met een droge schuiver te scoren. Eindelijk de hatelijke nul was van het scorebord. De wedstrijd was op dat moment in balans en het  golfde over en weer. Toch werd een foutje bij ons achterin genadeloos afgestraft en werd het 1-5.  Maar onze jongens lieten het er niet bij zitten. Ze bleven voetballen en aanvallen. Er werd alles gedaan om nog een goal te maken. En dat lukte! Roemer kwam na een mooie steekbal door het midden 1 op 1 met de keeper, bleef cool en in de kluts schoof hij de bal in de hoek. Doelpunt! Maar de jongens waren op. De batterij was leeg. Omdat veel jongens het niet meer konden belopen werden de ruimtes op het veld te groot. Het midden lag helemaal weer open. De laatste 10 min van de wedstrijd zag je het fysieke verschil weer terug. De tegenstander tikte er lekker op los en wij waren steeds een stapje te laat. Na een aantal kansen tegen gehouden te hebben wist Delta toch nog een keertje te scoren en daarmee kwam ook de eindstand van 2-6 op het bord te staan. We speelden niet slecht en maakten minder foutjes dan vorige week, maar we moeten gaan werken aan onze fysieke kracht en uithoudingsvermogen. Dus komende week hard trainen en dan vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd.