Wie zijn de Talentjes?

De Talentjes? Die spelen in de SCH Talentjes Eredivisie!

'In een plezierige en ontspannen omgeving en sfeer willen we deze nieuwe talenten kennis laten maken met het voetbalspel.'

Bij SCH’44 melden zich in toenemende mate ook kinderen die jonger zijn dan 7 jaar. Deze jongste spelertjes, leeftijd van 4 tot en met 7 jaar, noemen we de TALENTJES.  Graag bieden we ook hen een goede voetbalopleiding aan door hen spelenderwijs kennis te laten maken met het voetbalspel. Door in kleine teams en op kleine veldjes te spelen komen de jongste spelers veel aan de bal en is het spel voor hen overzichtelijk. Daarnaast bieden we hen trainingen aan die zijn afgestemd op hun belevingswereld. Hierbij wordt rekening uiteraard rekening gehouden met het niveau van de individuele speler. 

 

De 'SCH'44 Talentjes Eredivisie' is een competitie waarin de Talentjes in kleine teams wekelijks drie wedstrijdjes spelen. De wedstrijden worden gespeeld op kleine velden met kleine doeltjes en zonder keepers. Het is een spel waarbij de jonge voetballers veel aan de bal komen en zich voetbaltechnisch snel ontwikkelen.

Waar en wanneer?

Zaterdag - Talentjes Eredivisie
Iedere zaterdag, tenzij de agenda anders aangeeft, van 8.45 uur tot 10.00 uur
Willen de teams elke zaterdag uiterlijk 8.40 uur verzamelen bij SCH’44 en er voor zorgen echt op tijd te zijn? 

We spelen op het trainingsveld, loop langs de kantine, kleedkamers en het hoofdveld naar achteren.

De Eredivisie gaat vrijwel altijd door, alleen onweer of sneeuw houdt ons tegen. Bij een te slecht bespeelbaar veld kunnen we uitwijken naar de kunstgrasvelden. U wordt hiervoor opgevangen door één van de trainers.
 
Woensdag - training 6+ Talentjes
Iedere woensdag van 17u30 tot 18u45 trainen de oudere Talentjes. Tijdens deze training worden de Talentjes voorbereidt op de overstap naar de JO-8, de focus gaat uit naar het voetballen van wedstrijden zoals deze door de JO-8 leeftijdscategorie worden gespeeld. Hierbij besteden we aandacht aan de spelregels en leren we hen omgaan met nieuwe uitdagingen. Uiteraard komen ook de technische vaardigheden nog uitgebreid aan bod. 
We trainen op het trainingsveld.

Wat zijn de regels bij de competitie?
Hoewel de Eredivisie best bijzonder is, blijft het is natuurlijk een potje voetbal. Voor de volledigheid zetten we de regels even op een rijtje:

  • We starten elke week met een warming-up begeleidt door de trainers; 
  • Na de warming-up verdeelt de coördinator de Talentjes over de velden en oefeningen; 
  • Iedere wedstrijd en oefening duurt 10 minuten;
  • Alle spelers zijn veldspelers, er zijn geen keepers;
  • Spelleiders begeleiden de wedstrijden; 
  • Iedere zaterdag speelt elk Talentje ten minste 3 wedstrijden en worden 3 trainingsvormen aangeboden;  
  • Een wedstrijd eindigt zodra de coördinator dit via een toeter meldt;  
  • Rond 9u20 wordt een rustmoment ingelast waarbij de Talentjes limonade wordt aangeboden. Ouders halen zelf koffie indien gewenst; 
  • Tijdens het rustmoment mag een Talentje trakteren indien hij of zij jarig is geweest. Uiteraard zingen alle aanwezigen de jarige(n) toe; 
  • Aan het eind ruimen we GEZAMENLIJK op!

 

Kan ik helpen? 
Helpende ouders zijn een voorwaarde om de Talentjes aan de gang te houden. Graag vragen we uw hulp als spelleider of trainer.
Kijk voor verdere informatie op de pagina voor het Talentjes begeleidingsteam. 

 

Leeftijdscategorieën

De Talentjes leeftijdsgroep biedt ruimte aan maximaal 60 Talentjes. Bij een dergelijke grote groep maken we onderscheidt tussen spelers met de leeftijd 6- en 6+, op basis van het kalenderjaar waarin de speler geboren is. Hierbij conformeert SCH zich aan de door de KNVB gestelde leeftijdscategoriën. Beide leeftijdscategoriën spelen een eigen competitie, onder voorwaarde dat er voldoende talentjes zijn om hier goede invulling aan te kunnen geven.  De jongste groep start elke zaterdag met de competitie, de oudste groep start met een aantal leuke technische oefeningen waarbij ieder talent zoveel mogelijk aan de bal is en zich in zijn/haar eigen tempo kan ontwikkelen.


Aanvullende vragen? 
Voor vragen omtrent bovenstaande of andere vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via email (talentjes@sch44.nl). Graag cc aan Cor Stoof, lid technische commissie jeugd SCH'44 ( ccstoof@casema.nl).
Wij doen onze uiterste best om uw vragen binnen 2 doordeweekse dagen te beantwoorden. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!