Vrijwilligersbeleid en Vacatures - SCH '44

Vrijwilligersbeleid en Vacatures

Vrijwilligersbeleid SCH’44 - Iedereen kan een steentje bijdragen

Samen met ambitie vooruit, dat is onze filosofie bij SCH. Voor de jeugd betekent dit beter leren voetballen, ieder op zijn/haar eigen niveau en voor de senioren is er ruimte voor prestatiegerichte spelers en natuurlijk voor vriendenteams. Samen met onze sponsoren, supporters en leden vormen wij deze unieke club met een rijke historie waar sfeer en gezelligheid hoog in het vaandel staat.  Het voortbestaan van SCH’44 valt of staat bij de inzet van vrijwilligers.  Dit is het kloppend hart van onze club en deze mensen zijn onmisbaar. Dit was al voor de coronacrisis het geval, maar door het verlies van inkomsten moeten we ons meer dan ooit focussen op het aantrekken van nieuwe vrijwilligers.

Om onze ambities te realiseren hebben we natuurlijk ook betaalde krachten nodig, denk daarbij vooral aan onze gediplomeerde trainers voor wie het ook een full- of parttime baan is. Daarnaast krijgt een beperkt aantal mensen een vrijwilligersvergoeding. Dit is een landelijke tendens en voor een goed functionerend verenigingsleven ook noodzakelijk. Op termijn is dit voor SCH’44 uiteindelijk financieel niet meer op te brengen, en dan? De afweging waar we als club voor staan is dat we net als veel andere verenigingen een vrijwilligersbijdrage vragen, de contributie verhogen of gaan we er met z’n allen voor zorgen dat beide niet nodig zijn.

Het bestuur van SCH’44 kiest op dit moment vol overtuiging voor de laatste optie want we geloven in een actief verenigingsleven. Samen de schouders eronder zetten en vooral ook de bereidheid van onze leden om mee te helpen.
Met een actief vrijwilligersbeleid verhogen we de betrokkenheid van onze leden en besparen we op onze uitgaven. We bieden mogelijkheid aan leden om zich te ontwikkelen waarbij ook de mogelijkheid een cursus te volgen is bespreekbaar. Kortom, win-win! Onze doelgroep is enorm breed, kijk dan ook even gericht naar de eisen die we stellen voor de verschillende functies.

Beloning
SCH’44 probeert ook de jeugd bij de verschillende activiteiten te betrekken. Hiervoor krijgen zij een kleine vergoeding. Daarnaast zijn er trainers die een vrijwilligersbijdrage krijgen. Voorwaarde is dat zij een trainersdiploma hebben behaald.
Aan het einde van het seizoen worden alle vrijwilligers uitgenodigd op de inmiddels niet meer weg te denken vrijwilligers BBQ.

Maar de grootste beloning is dat door al deze vrijwilligers SCH’44 in staat is onze kinderen veilig en verantwoord kunnen laten sporten.

Over wat voor vrijwilligerswerk en welke vacatures praten we eigenlijk?

Kantinepersoneel
Op zaterdag worden drie ploegen ingedeeld; ochtend, middag en avond. Elke ploeg bestaat uit minimaal drie personen. Op de zaterdagen dat het eerste thuis speelt zijn er minimaal vijf voor de middag en avondploeg nodig. Je bent met je ploeg één keer in de vijf weken aan de beurt.
De verenigingsmanager zorgt voor de planning daarnaast is er een beheerder die verantwoordelijk is voor de bestellingen en contacten met de leveranciers. We zoeken personeel voor het drank- en keuken gedeelte.
Contactpersoon: André de Bruijn

Bestuurskamerdienst
Elke zaterdag komen de tegenstanders even de bestuurskamer in om zich te melden. Je geeft ze een kop koffie, zegt in welke kleedkamer ze zich kunnen omkleden en op welk veld zij spelen. Ook zorg je ervoor dat de juiste uitslagen in Sportlink worden ingevoerd wanneer een scheidsrechter hier niet uitkomt. Je bent dus het visitekaartje van SCH’44. De bestuurskamerdienst is van 8.30 tot 13.00 uur. Hierna zijn de leiders zelf verantwootrdelijk voor ontvangst en begeleidng van de tegenstanders.
Contactpersoon: Annet de Bree

Scheidsrechters en assistent-scheidsrechters
Elk team moet voor zijn eigen scheidsrechter en assistent-scheidsrechters zorgen. Het mooiste is natuurlijk als er meerdere ouders die taak op zich nemen. Wanneer een jeugdlid een wedstrijd begeleidt krijgt hij of zij vijf euro. Ouders en leden van SCH’44 kunnen vrijwillig een scheidsrechters cursus volgen. Deze wordt georganiseerd bij SCH’44.
Contactpersoon: Willem Boot

Coaches/Trainers
Cursus pupillen- of juniorentrainer. Wanneer gediplomeerd in overleg met club vrijwilligersbijdrage. Liefst combinatie coach en trainer. Ondersteuning vanuit Technische Commissie (TC).
Contactpersoon: Technische Commissie

Leiders/Coaches
Zorgen voor drankjes in de rust, Rijschema kleedkamers netjes, correspondentie uit de club. Enthousiast en positief coachen.
Contactpersoon: Willem Boot

Vertrouwenscommissie
Aanvragen VOG van nieuwe jeugdtrainers, leiders en coaches. Database bijhouden. Vertrouwelijk aanspreekpunt voor alle leden. Denk hierbij aan pesten, seksuele intimidatie, enz.

Vacature: Gecertificeerd vertrouwenspersoon (of opleiding willen volgen)

Contactpersoon: Carola van Kooten Niekerk

Sponsor- en communicatiecommissie
We zijn op zoek naar creatieve mensen met een affiniteit voor sales- en accountmanagement. Kernwoorden zijn Creatief, Webdesign, Social media, journalistiek, proactief en houden van gezelligheid.
Contactpersoon: Erwin Luiten

Wedstrijdsecretariaat
Veld- en kleedkamerindelingen zowel in Sportlink als cms website. Verplaatsen wedstrijden, veldkeuringen en contact met de wedstrijdsecretarissen van andere verenigingen.

Ledenadministratie
Zorgt ervoor dat alle leden juist worden ingedeeld in Sportlink. Wanneer een lid zijn of haar gegegevens niet zelf via de voetbal.nl app kan wijzigen dan zal de ledenadministratie dit voor haar rekening nemen.

Activiteitencommissie
We zijn op zoek naar ouders en leden die zich willen inzetten en bedenken voor activiteiten voor de jeugd maar ook de senioren. Denk hierbij aan de seizoenstart, Herbmeisters, BBQ, Voetbalkamp, enz.
Contactpersoon: Willem Boot

Dagelijks Bestuur
Voorzitter, Secretaris en Penningmeester.
Functies worden eenmaal per drie jaar beschikbaar gesteld maar geinteresseerden zijn altijd welkom om te reageren.
Contactpersoon: Gert-Jan Dijkstra

Technische Commissie
Uitvoering en ontwikkeling technisch beleid. Ondersteuning trainers en coaches.
Contactpersoon: Vacature

Damescommissie
De damescommissie zorgt ervoor dat het meisjes- en vrouwenvoetbal de aandacht krijgen die zij behoren te krijgen. Ze zijn vertegenwoordigd in het bestuur. Verder zorgen zij ervoor dat het meisjesvoetbal binnen Harmelen wordt gepromoot.

Vacature: één commissielid
Contactpersoon: Paul Lancee

Onderhoudsploeg
Onderhoud kantine, terrein, lijnen trekken, plantsoen, enz.
Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend zijn deze vrijwilligers actief. De onderhoudsploeg bestaat voornamelijk uit oud leden die op deze ochtenden ervoor zorgen dat ons terrein er elk weekend weer pico bello uitziet.
Bij de onderhoudsploeg kun je je altijd aanmelden. Kom gewoon om 9 uur langs, drink een kopje koffie en ga met de andere vrijwilligers aan de slag.
Contactpersoon: André de Bruijn

Mocht je nou geïnteresseerd zijn in in van de commissies of andere vrijwilligersfuncties laat het weten en stuur een mail naar vrijwilligers@sch44.nl.
Vermeld je naam, mobiele nummer en natuurlijk wat je leuk lijkt om te doen. Jouw gegevens worden doorgegeven aan de juiste contactpersoon die contact met jou zal opnemen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!