Boetes en sancties KNVB - SCH '44

Boetes en sancties KNVB

SCH’44 hecht veel waarde aan sportief gedrag en houding op het veld. Wanneer er sprake is van negatief gedrag met als gevolg een gele of rode kaart (individuele speler) of een strafzaak (gehele team), dan houden wij hier de bestraft speler(s) en/of team voor verantwoordelijk.

Conform bestuursbesluit SCH’44 moeten de spelers de boetes van tuchtzaken, gele en rode kaarten (incl. administratiekosten) zelf betalen. Ditzelfde geldt voor strafzaken van een geheel team.

Via de KNVB ontvangt SCH’44, in de ledenadministratie van Sportlink, bericht wie een gele of rode kaart heeft gekregen met daarbij het boetebedrag en de administratiekosten. Voor gele kaarten ontvangen de betreffende spelers geen bericht van de KNVB, wel voor rode kaarten.
Het boetebedrag zal door SCH’44, via de incasseringstool van Sportlink en het in Sportlink bekende bankrekeningnummer, automatisch worden geïncasseerd. Bij de incasso wordt vermeld: datum wedstrijd en of het een gele of rode kaart betreft.

Sanctie; Indien de boetebetaling niet wordt voldaan (stornering) volgt automatisch schorsing en blokkade van de spelerspas. Uiteindelijk kan dit resulteren in een royement.


Kosten schriftelijke behandeling seizoen 2022-2023

                                                                                                                   Senioren         Junioren
Registratie zonder uitsluiting tot gevolg hebbende                              € 16,60             €   7,60
Registratie vmet uitsluiting tot gevolg                                                  € 29,40             € 16,60
Registratie twee waarschuwingen in één wedstrijd                              € 29,40             € 16,60 
Strafoplegging na veldverwijdering                                                       € 29,40             € 16,60

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!