Datum

10 oktober 2020 9:55

Accommodatie

Onbekend

Na een paar vervelende wedstrijden moest het vandaag gebeuren. Een derby tegen klasgenoten en oude bekenden. De kraker tegen PVCV.

Vanaf het begin van de wedstrijd is het duidelijk. Het team uit Harmelen is de baas in Vleuten.

De Blauwe Brigade, vandaag in klassiek geel-zwart, heerst op alle fronten. Achterin de rust en de controle. Op het middenveld rustig combinatiespel. Alleen de laatste pass naar de aanval blijft lastig.

Mats
Nog 10 minuten op de klok. Mats speelt een ongelukkige wedstrijd. Zit op de bank. Zachtjes mompelt hij  Hé coach, zet mij erin en ik maak 'm....  Hij krijgt de kans.

5 minuten voor tijd. Vanaf de hoek van het strafschopgebied snijdt Mats naar binnen. Met z'n gevoelige linker een schot naar de verre hoek. En daar krult de bal het doel in!

Een oerkreet over het sportpark. Wisselspelers briesend het veld in. Het team is bevrijd!!

Kjeld
Laatste minuut. PVCV heeft geen kans gehad. Dan toch nog een poeier vanaf 25 meter. De trainers van de tegenstander ballen de vuisten. Juichend lopen ze al langs de zijlijn. En dan zijn daar de grote handen van Kjeld. Soepel tikt hij de bal onder de lat uit het doel. Geen doelpunt. Het blijft 0-1.

Het Blonde Beest van Bijleveld staat langs de zijlijn. Een knipoog van Sophie naar Het Legioen. Ze heeft een waardige opvolger.

Tenslotte
De winst is binnen. Het team heeft geconcentreerd, gedisciplineerd en overtuigend de wedstrijd beheerst. Nog mooier, de drie punten gaan in de tas mee naar Harmelen.