Datum

5 september 2020 8:30

Accommodatie

Onbekend

Na de domper van vorige week is het vandaag tijd voor de 2e bekerwedstrijd. Deze keer uit tegen VV de Meern. Het was weer vroeg opstaan om met z’n allen al om 8:30 uur aan de afstap klaar te staan. Direct vanaf de aftrap waren wij feller en sterker. We konden de tegenstander direct op hun helft vastzetten en we maakte het hun onmogelijk om op te bouwen. Iedereen voetbalde goed geconcentreerd en het een doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. Nadat we met een paar slappe schoten de keeper een beetje getest hadden  was het Milan die met mooi schuiver de 0-1 op het scorebord zette. De tegenstander probeerde een paar keer snel te counteren, maar achterin stonden Lucas, Ids, Okke en Tijn goed op te letten. Als dan toch een bal doorheen schot was er altijd nog Jelle die ver voor zijn doelgebied goed mee voetbalde. 10 min na het eerste doelpunt ging Roemer schouder aan schouder vol in duel met een verdediger richting het doel. Toch was het Roemer die de bal raakte en de bal ging via de verdediger langs de keeper. Doelpunt!  0-2.  We speelden lekker en tikten op het middenveld ook de bal goed rond. Stan, Tijn V en Joost stonden steeds op de juiste plek om vervolgens met een goede pass naar de aanvallers Rens, Roemer en Cas te geven. Jesper maakte op het middenveld weer veel kilometers om steeds om te schakelen tussen de aanval en verdediging. We gingen met mooie en dik verdiende  0-2 voorsprong rusten. Na de rust begonnen we erg goed. We kregen kans na kans, maar tekens was het de keeper die in de weg lag of we schoten gewoon slordig naast. Omdat de Meern in de aanval helemaal niet te vertellen had maakte toch niemand zich zorgen of we deze pot  wel gingen winnen. 10 min in de 2e helft kregen we een vrije trap op de rand van het doelgebied. Milan was vastberaden en legde de bal klaar, nam een aanloop en ramde de bal snoeihard onderkant lat in het doel. 0-3 ! Na dit doelpunt dachten een aantal van onze spelers dat het al klaar was en lieten het een beetje lopen. De Meern voelde dit aan en durfde wat meer naar voren te spelen. Hierdoor kwam er druk op onze verdediging en kreeg de Meern het uiteindelijk toch voor elkaar om er een doelpunt in te frommelen. Dat tegendoelpunt zorgde er wel voor dat iedereen weer wakker werd. Vervolgens werd de wedstrijd door de jongens professioneel uitgespeeld. Eindstand 1-3. Een mooie overwinning die er voor gezorgd heeft dat we zelfvertrouwen getankt hebben voor de volgende wedstrijd.